Luona logo

Asumispalvelut

Asumispalvelut

Palvelu

Luona Polku tarjoaa asumispalveluita kunnille ja kaupungeille, jotka ohjaavat alueensa asukkaita meidän palveluidemme piiriin. Vastaanottokeskuspalveluja tuotamme Maahanmuuttoviraston kumppanina. Tutustu alla tarjoamiimme asumispalveluihin ja kysy meiltä lisää!

Luonan tarjoamat asumispalvelut on tarkoitettu kunnille ja kaupungeille. Jos etsit itsellesi tilapäismajoitusta tai tukea asumiseen, ole aina yhteydessä ensin oman kuntasi sosiaalitoimeen!

Luona Polun tarjoamat asumispalvelut ovat:

 

Tilapäismajoitus

Tilapäismajoitus on väliaikaista asumista ja asumisen tukea akuutissa hätätilanteessa. Tilapäismajoitusta tarvitaan esimerkiksi elämäntilanteen muuttuessa äkillisesti, vuokrasuhteen päättyessä tai muussa yllättävässä tilanteessa. Palvelulupauksemme on järjestää ihmiselle asunto vuorokauden kuluessa siitä, kun hänen kotikuntansa on meihin yhteydessä ja tilaa palvelun. Luona Polku toimii tilapäismajoituspalvelujen palveluntuottajana pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Turussa sekä näiden lähikunnissa.

Tuettu asuminen

Luona Polun tarjoamien tuetun asumisen palvelujen tavoitteena on tukea saavien ihmisten itsenäinen elämä, arjen sujuminen, työssäkäynti tai opiskelu. Tuettuun asumiseen voi yhdistää myös muuta asiakkaan palvelusuunnitelman mukaista tukea, kuten päihteettömyyteen, omatoimisuuteen ja aktiivisuuteen tukeminen. Asumisen tuki voi olla kevyttä tai vahvaa, ja moniammatillinen tiimimme toimii kunkin ihmisen tukena, yksilöllisesti. Autamme löytämään vuokrakodin niille ihmisille, jotka ovat kulkeneet palvelupolkumme läpi. Omassa vuokrakodissa asuminen on tällöin mahdollista myös niille, jotka eivät syystä tai toisesta saa asuntoa vapailta asuntomarkkinoilta. Tarvittaessa Luona Polku tukee myös työ- tai opiskelupaikan etsimisessä. Tarjoamme tuetun asumisen palveluja pääkaupunkiseudulla sekä lähikunnissa.

Vastaanottokeskustoiminta

Luona Polku järjestää valtion kumppanina lakisääteisiä vastaanottopalveluja Suomeen saapuville turvapaikanhakijoille. Hakijoille tarjotaan turvallinen majoitus, ruokaa, neuvonta- ja ohjauspalveluita, sosiaali- ja terveyspalveluita, taloudellista tukea sekä työ-, opinto- ja vapaa-ajan toimintaa. Oleskeluluvan saaneita tuetaan mahdollisimman nopeaan itsenäiseen elämään omassa kodissa järjestämällä muun muassa asunnonhakutyöpajoja. Luonan vastaanottokeskukset sijaitsevat Espoossa ja Vantaalla.

Mitä etuja?

  • Asunto, majoitus ja tarvittava tuki ja palvelut järjestyvät asiakkaalle nopeasti.
  • Meillä on monipuolinen ja laaja asuntoverkko monenlaisten asiakkaiden tarpeisiin, yksinasujista lapsiperheisiin.
  • Palvelupolkumme ulottuu asunnon järjestämisestä asumisen tukemiseen, työllistymiseen tai opiskeluun asti.
  • Tarjoamamme palvelu räätälöidään kunkin asiakkaan tarpeen mukaan, ja se joustaa tarvittaessa. Palvelusuunnitelmaa seurataan ja päivitetään säännöllisesti.
  • Luona Polun työntekijät ovat koulutettuja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Meillä on myös erityistä osaamista turvapaikanhakijoiden kohtaamiseen.

Lisätietoja

Tilapäismajoituksen ja tuetun asumisen palvelutilaukset kuntien ja kaupunkien sosiaalitoimen työntekijöille Luonan tilauspalvelun kautta. Soita puh. 020 198 3445, palvelemme sinua arkisin klo 9-16.

Tilapäismajoituksen ja tuetun asumisen palveluihin liittyen ole yhteydessä Eveliina Rekoseen, puh 050 567 5546, eveliina.rekonen@luona.fi

Vastaanottokeskuspalveluihin liittyen ole yhteydessä vastaanottokeskusjohtaja Mari Saareen, puh. 050 468 0784, mari.saari@luona.fi

Yhteyslomake