Tuettu asuminen

Tuettu

Palvelu

Luona tarjoaa tuetun asumisen palveluita kunnille. Palvelut räätälöidään tukea tarvitsevan ihmisen yksilöllinen tilanne, voimavarat ja lähtökohdat huomioiden. Luonan tarjoamien tuetun asumisen palvelujen avulla moni ihminen tai perhe voi elää hyvää elämää oman katon alla.  Tavoitteena on tukea saavien itsenäinen elämä, arjen sujuminen, työssäkäynti tai opiskelu.

Tuetun asumisen palveluihin on mahdollista yhdistää palvelusuunnitelman mukaisia ja tilaajan sopimukseen kuuluvia palveluita. Usein keskeistä on päihteettömyyteen, omatoimisuuteen ja aktiivisuuteen tukeminen. Asumisen tuki voi olla kevyttä tai vahvaa, ja moniammatillinen tiimi toimii kunkin ihmisen tukena.

Palvelulupauksensa mukaisesti Luona auttaa löytämään vuokrakodin niille ihmisille, jotka ovat kulkeneet Luonan palvelupolun läpi yhdessä läheistensä, Luonan ammattilaisten ja oman kotikuntansa sosiaalitoimen tukemana. Omassa vuokrakodissa asuminen on tällöin mahdollista myös niille, jotka eivät syystä tai toisesta saa asuntoa vapailta asuntomarkkinoilta.

Tarvittaessa Luona tukee myös työ- tai opiskelupaikan etsimisessä.

Luona tajoaa tuetun asumisen palveluja pääkaupunkiseudulla sekä lähikunnissa.

Mitä etuja?

  • Asunto ja palvelut järjestyvät nopeasti
  • Laaja asuntoverkko monenlaisten asiakkaiden tarpeisiin
  • Kaikki tarpeelliset palvelut yhdestä numerosta
  • Nimetty sosiaaliohjaaja ja tiimi tukee asiakasta
  • Palvelu räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan ja se joustaa tarvittaessa

Lisätietoja

Ota yhteyttä Luonan tilauspalveluun puh. 020 198 3445 arkisin klo 9-16.

Yhteyslomake