Tule vapaaehtoiseksi

Hienoa, että haluat auttaa. Tiesitkö, että ennen vapaaehtoistyön aloittamista on hyvä perehtyä sen toimintaperiaatteisiin ja tarkoitukseen vapaaehtoistyön kurssilla. Muun muassa SPR ja seurakunnat järjestävät erilaisia kursseja ystävä- ja vapaaehtoistoimintaan.

Asiakkaidemme arjen tukemiseksi teemme yhteistyötä pääkaupunkiseudun seurakuntien, SPR:n, Mannerheimin lastensuojeluliiton ja useiden urheilu- ja liikuntajärjestöjen kanssa. Vapaaehtoisten voimin järjestyy mm. turvapaikanhakija-asiakkaillemme suomen kielen opetusta, läksy helppejä, käsityö- ja askartelutoimintaa, ystävätoimintaa ja muuta monipuolista urheilu- ja vapaa-ajantoimintaa. Toiminnan toteuttamisessa huomioimme sekä nais- ja miesasiakkaiden että perheiden toiveet. Lapsille järjestyy erityisesti omaa leikki- ja muskaritoimintaa.

Järjestämme vapaaehtoisillemme säännöllisiä yhteisiä vertaistapaamisia, joissa he voivat kertoa kokemuksistaan, jakaa hyviä käytäntöjä sekä antaa meille palautetta, risuja ja ruusuja, vapaaehtoistoimintamme kehittämiseksi. Me luonalaiset saamme tilaisuuden kiittää vapaaehtoisia heidän erityisestä panostuksensa asiakkaidemme hyväksi.

Vastaanottokeskuksien asukkaille järjestämme esimerkiksi Arkiystävä-vapaaehtoistoimijan koulutusta Leppävaaran seurakunnan kanssa. Sen suorittaneet voivat toimia vapaaehtoisina muun muassa palvelukodeissa.

Vapaaehtoistoiminta tuottaa yhteiskuntanamme runsaasti hyvinvointia ja lisää vapaaehtoisten, henkilökunnan ja asiakkaiden yhteenkuuluvuuden tunnetta. Vapaaehtoistoiminnalla ja ammatillisella työllä on yhteinen tavoite, mutta erilaiset lähtökohdat ja toimenkuvat. Yhteinen tavoitteemme on tuottaa turvaa, tukea, iloa ja rohkeutta molemminpuoliseen oppimiseen ja ymmärrykseen kannustamalla kohtaamisiin sekä antaa positiivisia kokemuksia asiakkaillemme kotiutumisen, kotoutumisen, voimaantumisen ja kuntoutumisen polulle.