Tee hyvä työ ja vuokraa asuntosi Luonalle

Luona toimii yhdessä kuntien ja valtion kanssa. Olemme luvanneet järjestää jokaiselle Luonan asiakkaalle oman asunnon ja tuemme heitä sekä asumisessa että käytännön asioiden hoidossa – kutsumme tätä Luonan asumispoluksi. Asiakkaamme ovat yhteiskunnassa heikoimmassa asemassa ja syystä tai toisesta joutuneet muuttamaan pois kodistaan. Myös Suomeen tulleet turvapaikanhakijat tarvitsevat oman kodin, jotta kotoutuminen nopeutuu.

Haemme asiakkaillemme kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja suurimmilta kaupunkiseuduilta ja pääkaupunkiseudun kehyskunnista. Tarjoa vapaana olevaa asuntoasi meille. Me takaamme vakaan vuokrasuhteen ja hyvän vuokralaisen palvelumme avulla.

Tee vuokrausilmoitus täällä »

Tuemme siirtymistä vuokralle

Jo ennen vuokralle siirtymistä tuemme asiakkaamme asumista erilaisin tukimuodoin ns. väliaikaisasunnossa. Luonan liikkuvien asukasneuvojien avulla varmistamme, että siirtyminen omaan vuokra-asuntoon onnistuu siten, että asunto pysyy siistinä, vuokra maksetaan ajallaan, ja asukas toimii talonyhtiön järjestyssääntöjen mukaan.

Huolehdimme vuokra-asunnosta

Asukas toimii vähitellen itsenäisesti, kun hän on osoittanut kykenevänsä huolehtimaan omasta asunnosta ja vuokranmaksusta. Tässäkään vaiheessa emme jätä asukasta yksin. Luonan tuttu asukasneuvoja tukee asumiseen ja vuokra-asunnosta huolehtimiseen liittyvissä asioissa. Tuemme myös asunnon omistajaa tarpeen mukaan.

Huolehdimme asukkaasta

Lupauksemme on, että järjestämme jokaiselle kunnan osoittamalle ja Luona-polkuun sitoutuneelle asiakkaalle oman vuokra-asunnon. Lupaus ei ole yksinkertainen. Asiakkaamme tarvitsevat usein alussa sosiaalista tukea asioidensa hoidossa. Kun asuminen väliaikaisasunnossa on kehittynyt moitteettomalle tasolle, ryhdymme aktiivisesti hakemaan hänelle sopivaa asuntoa. Kun tarjoat asuntoasi meille, pystymme todentamaan vuokralaisen kyvyn huolehtia omasta asunnosta ja saat Luonan ammattilaisten tuen onnistuneeseen vuokrasuhteeseen. 

Vuokrasopimus

Teemme jokaisesta vuokrauksesta asianmukaisen vuokrasopimuksen. Voit vuokrata asunnon Luonalle tai suoraan asiakkaallemme. Jos vuokraat asuntosi Luonalle, me vastaamme vuokrasopimuksen ehdoista, joten vuokraaminen on riskittömämpää ja tuotto-odotus matalampi kuin vapailla markkinoilla. Jos vuokraat asuntosi suoraan asiakkaallemme, eli todistetusti hyvälle vuokralaiselle, saat korkeamman tuoton.

Vuokravakuus

Vuokravakuus sisältyy kaikkiin vuokrasopimuksiin. Vakuus voi tulla Luonalta, kunnalta tai valtiolta. Vakuuden suuruus sovitaan sopimuskohtaisesti.

Edellytämme vuokranantajalta

Luonalle on tärkeää, että asiakkaamme saavat elämälleen vakaan pohjan. Luottamus omaan asuntoon on yksi tärkeimmistä asioista elämässä. Edellytämme, että asunnon omistaja sitoutuu pitkäjänteiseen yhteistyöhön asiakkaamme ja Luonan kanssa.

Kustannukset

Jokainen vuokrattu asunto on lottovoitto sen asukkaalle. Luona haluaa tarjota hyvää elämää, kotona. Hyvän elämän lähtökohta on oma asunto. Kun asiakkaamme saa oman asunnon ja tukea asumiseen säästää yhteiskunta merkittävästi. Pieni asia yksilölle on suuri asia yhteiskunnalle, jolle hinta on negatiivinen. Asunnon omistajalle palvelumme on maksuton.

Tee vuokrausilmoitus tästä »