Ystävätoiminta

Järjestämme Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa yhteistyössä MLL:n Uudenmaan piirin kanssa. Toimintaa on tällä hetkellä Luonan Siikajärven ja Sokkakujan vastaanottokeskuksissa, joissa majoittuu myös perheitä. Tavoitteenamme on, että ystävätoiminnan myötä syntyisi siteitä mahdolliselle kotoutumisen polulle, yli ikä- ja kulttuurirajojen, ja että yhteinen ajanvietto rikastuttaisi ystäväparien elämää. 

Perehdytys

Räätälöidyn perehdytyskoulutuksen järjestää MLL:n Uudenmaan piiri yhteistyössä Luona Oy:n kanssa Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaan mukaan lähteville vapaaehtoisille äideille ja naisille. 

Ohjattu ensitapaaminen

Jokainen ystävyyssuhde saa alkunsa Luonan vastaanottokeskuksessa järjestetyssä tapaamisessa, jossa vastaanottokeskuksessa asuvan äidin ja vapaaehtoisen lisäksi läsnä MLL:n koordinaattori sekä Luonan ohjaaja. 

Säännöllinen palaute ja kuulumiset

Noin kuukauden kuluttua ystävätoiminnan käynnistymisestä MLL:n koordinaattori soittaa jokaisella vapaaehtoiselle kysyäkseen kuulumisia, miten on mennyt ja onko kaikki hyvin. Luonan ohjaaja puolestaan kysyy samoja kuulumisia vastaanottokeskuksessa asuvilta äideiltä.